Skip to main content

Specialiaties

Binnen de praktijk zijn wij allemaal  opgeleid tot algemeen fysiotherapeut. Dit betekent dat wij kennis hebben van de meest voorkomende klachten.  Daarnaast hebben wij ook onze eigen specifieke aandachtsgebieden (specialisaties). Dit  betekent dat wij door nascholing of cursussen gespecialiseerd zijn in een bepaald type aandoening of lichaamsdeel. Zo kunt u terecht bij de therapeut die u het best kan helpen.

Klik op onderstaande  voor een overzicht van alle specifieke trajecten.

Specialisaties Fysio Plan Zuid
Manuele Therapie

Een manueel therapeut is net als de fysiotherapeut een specialist op het gebied van het menselijk bewegingsapparaat.

Wat onderscheidt een manueel therapie  van algemene fysiotherapie? Het antwoord ligt in de benadering van de behandeling. Manuele therapie is gericht op het verbeteren van de mobiliteit en het herstellen van de balans in het lichaam. Door middel van specifieke handgrepen en technieken probeert de manueel therapeut de gewrichten beter te laten functioneren en de spieren en zenuwen te ontspannen. Dit kan resulteren in verlichting van pijn, een verbeterde bewegingsvrijheid en een betere algehele functie.

Tijdens een behandelsessie zal de manueel therapeut u begeleiden bij oefeningen en mobilisatietechnieken om de gewrichten en spieren te herstellen. Daarnaast kan de therapeut advies geven over houding, ergonomie en levensstijl om herhaling of verergering van klachten te voorkomen.

Oedeem Fysiotherapie

Een oedeemfysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die zich richt op de behandeling van oedeem. Oedeem verwijst naar de abnormale ophoping van vocht in het lichaam, wat kan leiden tot zwelling en ongemak in verschillende delen van het lichaam, zoals de armen, benen, handen of het gezicht.

De voornaamste taak van een oedeemfysiotherapeut is het verminderen en beheersen van het oedeem en het verbeteren van de algehele functie en kwaliteit van leven van de patiënt. Dit wordt bereikt door middel van gespecialiseerde behandeltechnieken, waaronder manuele lymfedrainage, compressietherapie, oefentherapie en voorlichting over zelfzorg.

Orofaciale therapie

Orofaciale therapie richt zich op het behandelen van aandoeningen die te maken hebben met het gezicht, de mond en de kaak.. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals stress, tandheelkundige problemen of letsel.

Een orofaciale therapeut zal een grondige evaluatie uitvoeren om de oorzaak van de problemen te achterhalen en vervolgens een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt. Het doel van kaakfysiotherapie is om de functie van de kaak te verbeteren en de pijn en ongemakken te verminderen. Orofaciale therapie kan helpen bij verschillende aandoeningen, zoals kaakpijn, tandenknarsen en slaapproblemen

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken?